Op ad Værebro Å.

Go down

Op ad Værebro Å.

Indlæg  Ole on Fre 07 nov 2008, 14:00

Så startede vinterroningen. Det vil sige roning kystnært og ingen kryds. Vi lagde ud fra kysten lige nord for Frederikssundbroen. Turen til Værebro å gik således kystnært med flere grundstødninger inden vi nåede frem til åens udmunding i Roskilde Fjord. Vi var Henrik, Torben, Elgjægeren, Jakob og jeg.

Turens længde blev 23.4 km. og vi brugte hele dagen til turen.
Temperaturen var blot 7 - 8 grader.
Vandtemperaturen var 10 grader.
Vinden var svag fra øst.


Beskrivelse af VÆREBRO Å.

Det er muligt at sejle på Værebro Å fra Snydebro til Roskilde Fjord (medstrøms) (eller omvendt). Strækningen er på 16 km. Snydebro ligger hvor Værebro Å krydser Frederikssundsvej mellem Veksø og Måløv.

Der er vanskelige parkeringsforhold, da vejen under S-togsbanen er spærret for gennemkørsel. Ligeledes er der høje brinker ned til åen, så ombordstigning i kano / kajak kan være vanskelig.

Det er muligt at sejle på strækningen hele sommeren, men der kan forekomme grødeskæring. Ved grødeskæring samles grøde ved Stenløse Bro, Tangbjerg og ved udmundingen af åen.

Efter 3,3 km sejlads møder man LundeBro (Hovevej som forbinder Hove og Veksø). Lunde bro kan vær vanskelig at passere ved højvande, da broen ligger lav over åen.

Efter yderligere 500 meters sejlads kommer Veksø Bro (Holmevej som fører til Gundsømagle). Veksø Bro er altid passabel, dog er der lige før broen en gammel træbro som man ikke kan sejle under ved højvande.

Ved Veksø Bro (Kraks kort 124 A5) er der fin mulighed for landgang, parkering og søsætning af fartøjer.

Efter yderligere 3,5 km sejlads komme Stenløse Bro (Blæsenborgvej som forbinder Stenløse og Gundsømagle), her er der også fin mulighed for landgang.

Efter endnu 4,3 km sejlads kommer man til Værebro (Hovedvej 6 som forbinder Ølstykke og Roskilde).

1,1 km længere fremme finder man Værebro Kanoklub. Her er landgang tilladt for tilsejlende i kano og kajak. Der findes bord og bænke. Herfra er der 600 meter til en købmand (på Osvej i Jyllinge).

Der må ikke overnattes på Værebro Kanoklubs grund.

Fra kanoklubben er der 200 meter til broen ved Værebrovej og herfra er der 3,1 km til Roskilde Fjord. På den sidste strækning sejler man igennem bebygget område (Tangbjerg og Jyllinge Nordmark). På den strækning findes også et antal småhavne på Jyllingesiden, lige som der er fortøjet småbåde langs åbredden.

Ved udsejlingen er det muligt at tage fartøjerne op (Kraks kort 112 D4), man skal dog regne med at gå ca. 100 meter med fartøjerne, da tilkørsel er spærret helt ud til åen.
avatar
Ole

Antal indlæg : 136
Registration date : 24/06/08
Age : 70
Geografisk sted : Holbæk. Mobil: 40187257

Vis brugerens profil http://www.oleshavkajak.blogspot.com

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum