Test af cacao

Go down

Test af cacao

Indlæg  Ole on Lør 18 jul 2015, 09:56

DEN STORE KAKAOSLABBERAS
Skrevet af: Troels Matz, fra ”OPDAG VERDEN”.

På kajaktur i den kolde tid er kakao, hvad kaffe er for de fleste danskere i hverdagen, nemlig en uundværlig trylledrik, der styrker sjæl og legeme ned til sidste celle. Læs derfor, hvad der skete, da Opdag Verdens testteam lagde maver og smagsløg til vigtig grundforskning og blindsmagte sig gennem syv forskellige mærker inden for vandopløselig kakao.

Fremgangsmåden var enkel: Tre mand gennemsmagte på skift de forskellige kakaomærke, så forsøgsdyrene blindsmagte sig gennem to runder af alle mærkerne og løbende gav karakterer.

Det er derfor med stor glæde, stolthed, og stadig en hel del kvalme, at Opdag Verden kan præsentere dig for resultaterne, der forhåbentlig vil gøre dig bedre i stand til at nyde en anstændig og billig kop kakao på din næste kajaktur. Det samlede antal stjerner er udelukkende givet på grundlag af smagen.

PRINCIP! KAKAODRIK ***
Føtex’ eget topmærke skuffede ikke, og der var generel enighed om, at man her har at gøre med en klassisk, lidt stærk kakaosmag. Et no nonsens-produkt, der leverer varen uden at gøre stort væsen ud af sig, men minder forbavsende meget om Nettos Amora.
Føtex / Kilopris: 96 kroner.

TREKKING MAHLZEITEN CHOKOLADE 16 **
Et samlet dommerpanel blev ved den afsluttende sammenligning hurtigt enigt om, at tyskeren må siges at være lidt af en skuffende bundskraber, der ikke bare smagte vandet og syntetisk, men også skulle overdoseres vold-somt for overhovedet at smage af noget.
Spejder Sport / Kilopris: 75 kroner.

REXIM KAKAOPULVER 6 *
Ja, helvede på jord findes. Nemlig i form af Faktas eget mærke, Rexim, der på emballagen påstår at være vand-opløselig, men ikke er det i praksis. Bliver Rexim ikke blandet op i mælk, der ikke harmonerer godt med lange ture, kvitterer den med en besk, fedtet og ildelugtende smag.
Fakta / Kilopris 56 kroner.

VAN HOUTEN FAIRTRADE 36 ****
Van Houten er testens eneste fairtrade-mærkede produkt og viste sig også hurtigt at være den mest eksotiske variant. Drikken har ud over smagen af kakao undertoner af andre krydderier som for eksempel kanel, der delte vandene rent smagsmæssigt. Du vil enten elske eller hade den dyre Økokao.
Føtex, Super Best/Meny, Irma / Kilopris: 116 kroner.

BKI VARM KAKAODRIK 37 ****
Et fint og ganske velsmagende produkt, der giver dig en god balance mellem bitterhed og sødme. BKI’en viste sig også og have testens flotteste og mest naturtro farve, hvilket i nogens øjne ikke er helt uvæsentligt. Du får dog lige så god smag, i Nettos Amora eller Føtex’ Princip!
Føtex, Super Best, Irma / Kilopris: 69-80 kroner.

AMORA 45 ***** TESTVINDER!
Til smagspanelets store overraskelse viste det sig, at det hverken er eksotisk fairtrade eller dyre topmærker, der løb af med sejren. Den billige Amora overbeviste i suveræn stil samtlige smagsløg om, at vi havde med et vin-derprodukt at gøre.
Føtex, Netto / Kilopris: 38 kroner

NESTLÉ CHOCO HOT 29 ***
Testens mest slikagtige kakao, der med sit høje skum og søde, karamelagtige smag, slog meget forskelligt ud i dommernes karakterbøger. Med mælkeskum i skægget gav nogle gav den topkarakter, mens andre gav mid-delmådige bedømmelser og mistænkte Nestlés produkt for at blive vammelt i længden.
Føtex, Irma/ Kilopris: 115 kroner.
________________________________________

DEN BEDSTE OG BILLIGSTE KOP KAJAKTURKAKAO
Den bedste kakao finder man ved at blande 3 kakaoer, og den består af cirka 70 procent Amora, 20 procent Nestlé for et ordentligt skum, og 10 procent Van Houten, der pepper smagen op med lidt eksotiske undertoner. Hvis der rigtigt skal brilleres, kan det anbefales at smide et par store klumper mørk chokolade i bryggen.

Priserne er fra 2013, så de holder ikke helt.
avatar
Ole

Antal indlæg : 142
Registration date : 24/06/08
Age : 70
Geografisk sted : Holbæk. Mobil: 40187257

Vis brugerens profil http://www.oleshavkajak.blogspot.com

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum