Hornsherred det grønne bånd

Go down

Hornsherred det grønne bånd Empty Hornsherred det grønne bånd

Indlæg  anders-jørgensen on Tirs 12 jul 2016, 18:51

Beretningen fra Hornsherred rundt i havkajak. 4-6 juli 2016

Deltager Per Elstrup - Bente Jørgensen og Anders Jørgensen fra Rønne Roklub.

Efter vi havde deltaget i Møn rundt om lørdagen (2 juli) holdt vi en hvile dag om søndagen. Så rykkede vi til Munkholmbroen ved is huset, for at sætte kajakkerne i vandet og fylde op med grej og mad til tre dages togt, vi kom afsted kl 10:40 mandag den 4 juli.
Da vinden var i vest med ca 6-8 s/m blev vi hele tiden i vest siden af Isefjorden. Vi roede op til Kirsebærholmen - krydsede lidt ind i Holbæk fjorden for ikke at komme for meget på tværs af bølgerne, for der var lidt små krabbede bølger. Videre forbi Hønsehalsen og inde i Hønsehals skoven holdt vi første hvil - kunne kikke ud på Mars Manden videre til Svolsbjerg for at krydse over til Kongsøre Næbbe. Her viste Lammefjorden også lidt bølge skulp, men det gik ok.
Forbi frømands korpset base - videre tæt på kysten hele vejen op til Nykøbing Sjælland, hvor vi holdt en pause, via sejlklubbens flydebro, her mødte vi en inrigger, hvor en af dem havde været på Bornholm sidste år med lidt for meget blæsevejr. Fortsatte det sidste stykke til Rørvig havn som var vores mål for dag et med 44 km ankomst kl 19:45.
Fik lov af havnefogeden at sætte vores små en mands telte op i mellem de lystsejlere som stod på land. Og et velfortjent bad fik vi også. Men det skulle så vise sig ikke være så smart for så var kl blevet omkring 21:30 hvor vi kunne tænke os at købe os en stor saftig burger, men alle restauranter  lukkede deroppe kl 21 så lidt snack og rødvin blev dagens aftensmad.

Dag 2: startede ud med smuk morgen næsten vindstille og masser af sol. Vi kom på vandet kl 8:30 gik op langs kysten før vi krydsede over til
Hundested, havde focus på færgen Hundested-Rørvig. Vandet vidste sig fra den bedste side. Men vi vidste også at regnvejret var på vej og ville ramme os ved middagstid,
Vi roede i den vestlige side af Roskilde fjorden, men måtte langt fra land får at få noget vand under os, i det lavvandede område. Vi kom ikke ind til Frederiksværk og se den nye flydende shelter. Fortsatte mod Frederiksund ned til en lille sød hyggelig lystbådehavn "Kignæs"  hvor vi havde vores frokost, her begyndte det ar regne så vi krøb under halvtag for at spise. Her havde vi tilbagelagt ca 24 km idag. Da vi gik ud igen og resten af dagen regnede det mere eller mindre hele vejen ned i fjorden.
Men ikke så meget vind til at starte med, så faktisk ret hyggelig. Fortsatte ned forbi "Kølholm"  og "Hyldeholm" ned på vest siden af "Eskilsø" hvor trækfærgen ligger. Forbi "Selsø Hage" hvor vi begyndte at få vinden ind i mod os fra vest fordi vi nu også roede lidt i sydvestlig retning mod Gershøj.
Vi ankom til Gershøj og ser der er en kro fint så kan vi lige få noget fint varmt aftens mad, men næ de har lukket man og tirs øv bøv. Shelteren der lå lidt længere nede var optaget af ca 10-20 unge mennesker i telt og shelter, som havde deres nat nr to på dette sted. Vi tænkte så tager vi da bare til den næste shelter ca 3 km mere herregud nu var vi tæt på mål og er nu oppe på 47 km.
Jes der ligger den næste shelter, det småregner, vi går på land for der ser tomt ud. Meeeeen den er utæt og har 4-7 svaler boende, ah så vi slår vores telte op imellem to regnbyger, pakker sovepose ud så der er natteklar. Bruger shelteren hvor der er tørt til at spise vores overlevelses pakke, chili con Carne eller kylling, som smager ok i en nødsituation, imponerende ved at tilsætte lidt vand begynder det at varmer op og kan spises. Godt vi havde rødvin med. Vi kryber til køjs og sover ellers udmærket selv om det regner ret kraftig flere gange, men hver sit telt holder os tørre. Dagens længde blev til 50 km

Dag 3:
Næste morgen mellem to byger går jeg en lille runde i området kl er 6:30 ind til naboen op til vejen. Ser at 10 meter fra mit telt inde på naboens grund (Hyrdehuset) står der det flotteste shelter som er nyt - tørt og stort udhæng og tomt (hele området er tomt) Hvorfor så vi ikke det i aftes kl 20. Men vi får spist morgenmad og pakket alt ned i kajakken for at fortsætte de sidste to km til vores ende station Lyndby Havn, passere det gule hus. Vi er fremme og i mål kl 10:40 2 km idag.

Ialt 96 km på præcis 48 timer med to overnatninger og mega meget regn mindst 40-50 mm.

Men ellers en super dejlig tur.                   Det var det "Grønne Bånd" hilsen de tre fra Bornholm.

Har prøvet at ligge nogle fotos op her også.
Hvordan får jeg så fat på Elgjærgeren

Hilsen Anders Jørgensen

anders-jørgensen

Antal indlæg : 3
Registration date : 17/06/16

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hornsherred det grønne bånd Empty Re: Hornsherred det grønne bånd

Indlæg  anders-jørgensen on Tirs 12 jul 2016, 19:27

hvordan ligger man billeder ind her, ved godt de ikke må værefor store i fil str

anders-jørgensen

Antal indlæg : 3
Registration date : 17/06/16

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hornsherred det grønne bånd Empty Det grønne bånd

Indlæg  Elgjægeren on Ons 13 jul 2016, 16:01

Hej alle tre.
Skøn beretning af jeres tur Hornsherred rundt, hvis i sender mig jeres adresse så vil jeg poste tre grønne bånd til jer

Hilsen
Elgjægeren
Elgjægeren
Elgjægeren

Antal indlæg : 3
Registration date : 19/03/15
Age : 80
Geografisk sted : Vellerup 4050 Skibby

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hornsherred det grønne bånd Empty Re: Hornsherred det grønne bånd

Indlæg  Jakob on Tors 14 jul 2016, 19:54

Tak for beretningen og tllykke med veloverstået tur som bød på mange udfordringer.

Indsætning af billede
Indlæg  Jakob on Tors 22 nov 2012, 10:35

Indsætning af billede i ”Kajakhornsherred”

Under forudsætning af, at du har Picasa (hentes gratis på nettet og fylder ikke meget), følger her en vejledning. (Andre billedbehandlingsprogrammer kan selvfølgelig bruges)

1. Vælg det billede, du vil have overført. (Fra Picasa).
2. Tryk på ”Del” (grøn knap nederst).
3. Nyt vindue kommer frem, og her trykker du på den grønne knap ”Upload”.
4. Nu ligger billedet på nettet! (Et nyt lille vindue fremkommer).
5. På ovenstående lille vindue trykker du nu på ”Vis online” (Øverste højre hjørne)
6. Med HØJRE musetast trykkes på det valgte billede, herved fremkommer en fane, hvorpå der næstnederst står ”Kopier billedadresse”, den trykker du på!
7. Tilbage til ”Kajakhornsherred”, hvor du selvfølgelig skal være logget på.
8. Hvis du fx vil have billedet ind under ”Køb og salg”, trykker du dér.
9. Vælg ”NEWTOPIC” (øverst), så kommer du ind på ”Skriv et nyt emne”, her vælges ikon (alle de bittesmå billeder) nr. 16 fra venstre, der forestiller et lille, grønt billede. Fører du musen hen over det lille, grønne billede, kommer en lille besked frem: ”Image”. TRYK på det.
10. Lille fane falder ned med en tom ”kasse” i. Her anbringer du musen og højreklikker.
11. Ny fane falder ned, vælg 3. Sætning oppefra: ”Sæt ind”. Tryk her. Vælg OK bagefter.
12. Vupti! Her står adressen på dit billede så i meddelelsesfeltet!
13. Under meddelelsesfeltet står der: ”Preview”, tryk på den.
14. Er du tilfreds med billedet, kan du gå ned og trykke ”Send” (knap ved siden af ”Preview”). Det var det! ;-)

_________________
Hilsen
Jakob
Jakob
Jakob

Antal indlæg : 415
Registration date : 10/06/08
Geografisk sted : Hørsholm 22181372

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Hornsherred det grønne bånd Empty Re: Hornsherred det grønne bånd

Indlæg  Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Forumtilladelser:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum