Falster rundt

Go down

Falster rundt

Indlæg  Gæst on Tors 01 jan 2009, 22:19

Hej Dan.

Nej jeg er ikke svensker men pæredansk, men går på elgjagt i Sverige, så en god ven og romakker syntes at jeg skulle have det øgenavn, jeg hedder Jørgen og det er der en del der hedder, så derfor.

Håber at vi ses på vandet

Iøvrigt, godt nytår.

Hilsen Elgjægeren (Jørgen)

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Re: Falster rundt

Indlæg  Gæst on Tors 01 jan 2009, 20:00

Hej Elgjæger
Er den lykkelige indehaver af en Squall (lille storm) fra Current Design. Overvejer at købe en lidt lettere af glasfiber eller kulfiber hvis jeg nu skulle være så heldig vinde i Lotto.
Hvorfor hedder du egentlig Elgjægeren - er du svensker?
Dan ;-)

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Falster rundt

Indlæg  Gæst on Ons 31 dec 2008, 21:09

Hej Dan.

Spændende rur må man sige, men hårdt.

Hvilken kajak roede du i ?

Vi ses på vandet, godt nytår.

Elgjægeren.

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Falster rundt

Indlæg  Gæst on Ons 31 dec 2008, 16:06

En længe ventet drøm gik i opfyldelse da det i sommers lykkedes mig at komme rundt om Falster i havkajak trods stormvejr og høje bølger. Det var uvant at være alene i så mange dage, men også skønt at vise sig selv og omverden at det kan lade sig gøre.
Beslutningen om at tage af sted var meget impulsiv og fra tanken var taget til jeg sad i bilen med kurs sydpå gik der kun et par timer. Det betød at jeg kom af sted uden kikkert, støvler, kniv og til gengæld havde 3 par uldne lange underbukser! Hastværk er lastværk er vist en af lektierne jeg lærte på turen.
Startede hos et par venner i Vålse, der ligger på norvestkysten. Stod op kl. 5 næste morgen og satte kursen sydover i stærk østenvind. Syntes at det var hårdt og havde svært ved at komme under broen i Guldborg, hvor strømmen var stærk. Blæsten tog til og det tog sin tid at komme til Nykøbing. Det hårdeste stykke at komme igennem var Inderbredningen ved Hesselø. Her var jeg nødt til at sejle helt ind til Væggerløse for derefter at sejle ud igen – det var umuligt at krydse over som ellers ville være mest naturligt. Efter 10 timers sejlads fandt jeg overnatning ved Bruserup strand hvor der både var toilet, vand og mulighed for at slå telt op. Mødte et tysk ægtepar der havde fulgt cykelruten fra Berlin til København, som efter sigende skulle være rigtig smuk. Sov godt i mit bivuak.
Af sted næste morgen kl. 8 med fin vind. Nåede Gedser 3 timer senere hvor østenvinden for alvor viste sin styrke. Jeg fik med møje og besvær krydset havnen, men turde ikke sejle videre. Så efter lidt proviantering gik resten af dagen med at vente på mildere vinde. Var forbrændt flere steder og måtte derfor slå et interimistisk ly op på stranden. Jeg var flere gange nede ved Sydstenen for at tjekke bølgerne og sad med stopur for at se om vindmøllernes omdrejningstid ændrede sig. Efter otte timers venten faldt vinden og jeg kastede mig ud i bølgerne med kajakken. Kom rundt om Danmarks sydligste punkt i fin stil og trods dønninger og en pæn sidevind gik det fint nordpå. Ved Gedesby strand gik jeg på jagt efter noget strøm til min mobiltelefon. Området var overraskende øde, men jeg fandt til sidst en familiær sammenkomst hvor de udover opladning også gav en øl, en snus og en cigaret – jeg var positivt overrasket over at vi i en tid hvor mange er sig selv nærmest også er plads til åbenhed, venlighed og imødekommenhed. Måske kræver det bare at man tør bede om hjælp og rent faktisk ligner én der har brug for det.
Havde en meget afbrudt søvn i min bivuak, da bølgerne bragede højlydt mod kysten. Næste morgen sejlede jeg videre og indtog frokosten ved den lille hyggelige fiskerby Hesnæs efter en forrygende tur langs østkysten i medvind. Fortsatte i den gode vind langs kysten, rundede Hestehoved og gik lidt senere ind i Grønsund, hvor strømmen blev stærkere og farvandet stenfyldt. Holdt pause ved Marie Grubbes færgested. På det sidste stykke ind til Stubbekøbing havde jeg lange arme, men var også ganske godt tilfreds med en dagsmarch på 45 km. I roklubben kunne jeg stille kajakken, få et bad, lave mig en kop kaffe og overnatte i et hyggeligt klubhus formedelst 20,-. Det nød jeg i høj grad og fejrede mit held med at købe en shawarma & en øl på et nærliggende pizzeria inden jeg gik omkuld i min sovepose.
Næste moren var vinden desværre slået om i vest hvilket betød stik modvind de sidste 32 km. Det var en hård tørn at komme igennem, men til gengæld var det en stor glæde at kunne sejle under Farøbroen og senere Storstrømsbroen. Det var et stykke jeg havde frygtet, men der var ingen mærkbar strøm eller andre faremomenter. Jeg fik også set en jagende havørn meget tær på ved Sortsø. Ved øen Dyrefod omkring Orehoved så jeg noget der først lignede store vuggende fugle. Det viste sig dog at være spættede sæler som lå på store sten i vandoverfladen – meget hyggeligt. Ellers var der på det tidspunkt ikke så meget at grine af. Jeg havde fået spaghettiarme og solen brændt på mine stakkels forbrændte hænder, næse og læber som jeg efter bedste evne prøvede at beskytte mens tordenfluerne svirrede omkring mig. Efter en badetur på Suderø nåede jeg endelig frem til bestemmelsesstedet, som blev fejret med en kold øl. Turen på 135 km var tilendebragt og efter ca. 30 timers koncentreret sejlads var jeg både glad, stolt og udmattet.
Som sagt var det herligt og lærerigt at være alene, men næste gang jeg skal ud på en længere tur vil jeg gerne følges med en eller flere. Derfor har jeg meldt mig til netværket www.kajakhornsherred.dk.

Hvis andre skulle have lyst til den samme tur er her et par links
www.falster-rundt.dk .
www.kanu7.de/index.html?/bericht_falster.html (på tysk)
www.hamberg.dk/node/7
www.stubro.dk/ture/havkajaktur2004.htm
www.hettel.dk/doku.php?id=foto:falster_2007

Interesserede kan også sende en mail, da jeg har lavet en A4-side med overnatningsmuligheder mm

Mvh Dan

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Re: Falster rundt

Indlæg  Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum