Isefjorden rundt

Go down

Re: Isefjorden rundt

Indlæg  Jakob on Man 27 jul 2009, 23:17

Hej Dan

Tak for din gode turberetning.
Små 5 km/t over 17 timer er ret godt gået specielt i det vejr.
Som du skriver, må du være gift med en en cool kvinde, men jeg forstår godt hendes udtalelse efterfølgende. Mad

_________________
Hilsen
Jakob
avatar
Jakob

Antal indlæg : 387
Registration date : 10/06/08
Geografisk sted : Hørsholm 22181372

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Isefjorden rundt

Indlæg  Gæst on Lør 25 jul 2009, 11:07

På opfordring af Jakob hermed et par linier om Isefjorden rundt i kajak.

Min kone og jeg startede ud fra Holbæk onsdag morgen kl. 9. Ret hurtigt nåede vi Kirsebærholmen, som er hjemsted for den lokale golfklub. Derfra fulgte vi på Oles opfordring ruten syd om Lindholm, vest om Rønø til Hammer bakker, hvor vi holdt kaffepause og planlagde turens videre forløb. Vi fulgte herefter kysten til Kyndby-værket, hvor vi valgte at gå indenom Kyndby Rev. Vi har begge PE-kajakker så det gik fint ;-) NØ for værket holdt vi frokost ved en hyggelig strand, hvor vi badede og beundrede de små, men flotte gamle strandhuse. Her havde vi satset på at møde flere af netværkets medlemmer, men de holdt pause længere mod øst. Herefter gik turen op langs stranden, som normalt er forbeholdt militæret. Himlens sluser åbnede sig her i al sin magt og vælde med regn, torden og en stiv kuling fra vest, så da vi fandt nogle små pavilloner syd for Kulhuse, valgte vi at gå i land for at tørre tøj, lave kaffe og nyde udsigten. Omkring kl. 19 nåde vi havnen ved Kulhuse, hvor der efter sigende skulle ligge et shelter. Desværre ligger det 2-300 m fra fjorden, men heldigvis gave en flink havnefoged os lov til at campere på havneområdet. Her spise vi Trangiamad, fandt et par geocaches osv. inden vi tørnede ind efter 36 km.

Næste morgen stod himmel og hav i eet. Det tordnede & regnede i en lind strøm, så klokken blev 11 inden afgang. I medvind passerede vi færgen til Sølager og lidt senere Lynæs. Vi havde 8-10 m/s i ryggen, så i stedet for at tage op til Hundested valgte vi at krydse fjordudløbet med kurs mod nogle huse nord for Skansehage. Det blev en nervepirrende oplevelse, da bølgerne efterhånden som vi nærmede os midten voksede til og blev pænt store. Heldigvis er min kone ret cool, men har efterfølgende udtalt at det kryds tager vi ikke mere sammen! Det er et ubehageligt sted med stærk vind, strøm, færger og generelt meget trafik, så vi var ret tilfredse med os selv da vi velbeholdne satte os på en fiske restaurant i Rørvig med en lakseburger og ½ L fadøl. Fra Rørvig satte vi kursen sydpå Nakkehage, hvor vi holdt kaffepause i regnvejr. Pga. vejret droppede vi Nykøbing og krydsede i stedet over mod Englandshuse, hvor der ligger et par teltpladser i nærheden. Regnen stod ned i stride strømme, så området blev ikke undersøgt nærmere i denne omgang. I stedte satte vi kursen sydpå i medvind og nåede Kongsøre først på aftenen i et fløjlsblødt hav med springende ørreder – et helt fantastisk vejr. Her slog vi lejr, lavede mad, bål, badede og nød livet – om end trætte i både sjæl og krop. Dagens rute blev da. 30 km.

Efter 11 timers søvn satte vi fredag kursen hjemover. Lammefjorden blev krydset uden de store problemer, om end viden friskede op fra vest. Tuse Næs blev passeret og vi holdt en fin pause i solskin og havblik ved Hønsehalsen. Herefter skiftede hele scenariet og pludselig lå vi i hagl, regn, orkan mm ved Bognæs i ½ time. Ligesom vi oplevede i Hallaryd er det ind i mellem bedre at blive liggende i sin kajak frem for at gå i land. Pludselig blev det nærmest vindstille og vi kunne sætte kursen mod Holbæk, som vi nåede fredag eftermiddag efter 17 timers sejlads og små 80 km.

På flg. link kan man se vores rute i grove træk http://yfrog.com/5eisefjordenrundtjuli2009wj

Alt i alt en spændende og interessant tur i smukke omgivelser. Vejrguderne var måske ikke helt på vores side, men omvendt fik vi set de flotteste skyformationer og lærte at sætte pris på tørvejr, godt humør og vores telt ;-)
Efter min mening kunne Isefjorden rundt/Holbæk-Roskilde sagtens være en årlig tilbagevende begivenhed og tradition i vores netværk.


Erfaringer:
Afsæt mindst 3-4 dage til turen
Tjek hvorvidt tordenvejr influerer på en kajak ;-)
Et tarp er godt, men et telt er at foretrække mod myg og heftig regn
Shelteret i Kulhuse og Hammer Bakker ligger for langt fra fjorden, med mindre man har en god kajakvogn. Hvis det samme er tilfældet ved Kyndby, er er der langt mellem egnede overnatningspladser på Hornsherreds vestkyst!

Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum