Download DMIs nye sky-plakat: Skyerne fortæller hvordan vejret bliver

Go down

Download DMIs nye sky-plakat: Skyerne fortæller hvordan vejret bliver

Indlæg  Gæst on Ons 29 sep 2010, 21:23

Fra DMI http://www.dmi.dk/dmi/print_og_plot_skyerne_fortaeller_hvordan_vejret_bliver

Skyerne hvisker om det kommende vejr. Og vil du vide, hvad de siger, er hjælpen nær.

Hvordan bliver vejret i morgen? Det spørgsmål stiller mange i løbet af en dag i Danmark. Du finder svaret på dmi.dk, men du kan også blive en hel del klogere bare ved at kigge på himlen.

Deroppe over hovedet på os serverer skyerne nemlig hele tiden vejrudsigten, helt uden vi skal trykke på fjernbetjeningen eller tænde pc'en.

Før du kan afkode morgendagens vejr, skal du dog lige kunne genkende de almindeligste skytyper. Og her er hjælpen nær med den nye skyplakat.

Skyplakaten fortæller den korte historie om de ti mest interessante skyer, vi ser fra Danmark og forklarer, hvad de siger om vejret. Du kan hente plakaten i to størrelser, alt efter hvad du skal bruge den til:

Hent A4-format til print/skærm
Den lille version af plakaten er ikke rigtig en plakat, men egner sig godt til f.eks. at printe ud på farveprinteren og laminere til skovturen, sommerhuset eller skoleklassen.

Hent A1-format til storformatprinter eller plotter
Den store version af plakaten skal ud på en stor printer eller en plotter. Den er designet til A1-format (594 × 841 mm), men fungerer selvfølgelig også i mindre størrelser. Denne version er beregnet til at hænge op på væggen f.eks. i klasseværelset eller et sted med fri udsigt til himlen.

Skyplakaten er et samarbejde mellem DMI's John Cappelen, som har skrevet teksterne, fotografen Robert Hinnerskov og organisationen DK-CAMP der oprindeligt designede plakaten til deres blad Orientering.


================================================================================

Der er mere om skyer og hvad de siger om vejret på DMI's hjemmeside i 'Værd at Vide'-boksen til højre.

Mvh. Ulla


Gæst
Gæst


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum