Gershøj til Kattinge Vig

Go down

Gershøj til Kattinge Vig

Indlæg  Ole og Bente on Søn 12 dec 2010, 23:34

5. september 2010 lagde Bente og jeg ud fra Gershøj med kurs mod Bognæs i stort set havblik. Vejrudsigten havde lovet stille til svag vind fra N drejende mod NV. Det var fantastisk at ro i stort set spejlblankt vand over mod Færgebro Rev og Nørrehoved og på vej over Ølvig mødte vi et andet hold kajakroere, som mente at vandet var flot. På vejen langs nordsiden af Bognæs mødte vi også en K2’er hvor den forreste roer sad med benene ud over siden på kajakken. Det kan jo kun lade sig gøre i absolut stille vejr.

Mellem Elleore og Askehoved lå flere sejlbåde for anker i det gode vejr og da vi kom ind i Kattinge Vig var der trængsel både ved Kragevig og ovre ved Boserup. Vi valgte at gå i land i på stranden i Kragevig for at spise en lidt sen frokost i solen, og mens vi spiste så vi faktisk flere kajakker i Kattinge Vig.

Kl ca. 16 gik vi i kajakkerne igen og blev enige om at vi lige skulle runde Ringøen, men inden vi nåede så lang, blev vi involveret i en lille redningsoperation. Et barn på en af de opankrede sejlbåde havde tabt sin plasticspand i vandet og den var drevet væk så de ikke kunne nå at fiske den op. Det måtte vi så lige hjælpe dem med.

Da vi rundede Ringøen og satte kursen mod NØ fik vi en advarsel om at vinden var tiltaget, idet vi havde en mærkbar modvind skråt ind forfra på vej ud af Kattinge Vig, en vind som tiltog da vi rundede Askehoved på vej mod nord, og da vi lidt senere drejede mod NV havde vi en let til jævn modvind fra nord, og modsø skråt forfra med bølger op til 0,5 m. På dette ben blev vi bare nødt til at holde maskinen i gang for ikke at blive blæst i land på Bognæs, og selvom vi havde modvind og modsø kom vi pænt fremad. Vi havde faktisk så meget fart på at Bente havnede oppe på en sten og skulle have hjælp til at komme ned igen.

Vi holdt en kort pause ved Nørrehoved for at meddele familien, som igen i dag var bagvagter, at vi ville blive lidt forsinkede. Herfra fortsatte vi direkte tilbage til Gershøj, hvor vi landede efter en tur på godt 18km, en tur som fik et lidt andet forløb end vi havde forventet på baggrund af vejrudsigten.

avatar
Ole og Bente

Antal indlæg : 17
Registration date : 21/11/10
Geografisk sted : Svogerslev

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum