PAS PÅ SKOVFLÅTEN.

Go down

PAS PÅ SKOVFLÅTEN.

Indlæg  Ole on Man 27 feb 2012, 12:03

For første gang er en helt ny bakterie, der kan resultere i alvorlig sygdom, fundet i danske flåter. Spændende mener professor.

Det drejer sig om en gådefuld og farligt japansk bakterie, der nu for første gang er blevet konstateret i Danmark.

"Nye sygdomme vil ofte være zoonoser, dvs. hvor mennesker smittes af dyr. Men det er sjældent, at man finder en helt ny bakterie, så der har været meget røre om den internationalt. Og det er rigtig spændende, at vi nu også finder bakterien i Danmark, hvor vi heldigvis ikke har set smitte til mennesker," siger Anders Fomsgaard, professor i infektions-medicin ved Syddansk Universitet og overlæge på virologisk afdeling ved Statens Serums Institut, til Berlingske.
Sammen med Veterinærinstituttet på DTU har han analyseret DNA fra skovflåter i hele Danmark for at lede efter den nye bakterie, der hedder N. mikrensis. Den blev første gang fundet i Japan i 2004.

Den japanske bakterie smitter fra flåter lige som Borelia-bakterien og kan give alvorlige sygdom, hvis den ikke opdages i tide og behandles. Den nye bakterie adskiller sig dog fra andre bakterier ved at leve skjult inde i celler som en virus. Derfor er den svær at opdage ved blodprøver.

Skovflåten
Skovflåter bliver flere og flere, findes især hvor der er vildt (hjorte og ræve). Biddet mærkes ikke, men flåten opdages, når den sidder dér ved kløe på kroppen eller direkte observation af flåten. Mulighed for to alvorlige sygdomme. Tryk aldrig på en skovflåt, så kan flåtens maveindhold blive trykket direkte ind i huden, og så øges risikoen, brug kun flåtværktøj.
l. Borelia: Rødme omkring bid, rødmen breder sig. Kan senere medføre lammelser.
Behandling: Hav altid flåtværktøj med på kajaktur. Flåten skal fjernes indenfor 24 timer. Ved rødmen søg læge.
2 . TBE: (Centraleuropæisk hjernehindebetændelse). Findes på Bornholm, i Sverige, den svenske skærgård, Ålandsøerne og Østeuropa. TBE er måske allerede her på Sjælland? Smitter med biddet, så når du er blevet bidt - er du smittet. En meget alvorlig infektion og der er ingen behandling.
Forebyggelse: Vaccination, kontakt din egen læge og hør om hvordan du skal vaccineres. Inden man går i seng, kigges kroppen efter for flåter, hold øje med om der er en flåt på jagt efter et passende sted at bide sig fast.

Så måske skal du også kontakte din læge og får en tid til at blive vaccineret mod TBESidst rettet af Ole Tirs 28 feb 2012, 16:16, rettet 1 gang
avatar
Ole

Antal indlæg : 140
Registration date : 24/06/08
Age : 70
Geografisk sted : Holbæk. Mobil: 40187257

Vis brugerens profil http://www.oleshavkajak.blogspot.com

Tilbage til toppen Go down

Re: PAS PÅ SKOVFLÅTEN.

Indlæg  Jakob on Tors 15 mar 2012, 13:21


_________________
Hilsen
Jakob
avatar
Jakob

Antal indlæg : 403
Registration date : 10/06/08
Geografisk sted : Hørsholm 22181372

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: PAS PÅ SKOVFLÅTEN.

Indlæg  Jakob on Fre 29 jun 2012, 14:32


_________________
Hilsen
Jakob
avatar
Jakob

Antal indlæg : 403
Registration date : 10/06/08
Geografisk sted : Hørsholm 22181372

Vis brugerens profil

Tilbage til toppen Go down

Re: PAS PÅ SKOVFLÅTEN.

Indlæg  Sponsored content


Sponsored content


Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum